Stoetenslaghcross 031009 verslag

Stoetenslaghcross verdient meer…….

 

Dat is wat de organisatoren Henk Meppelink en René Marissen te horen kregen na afloop van de derde Stoetenslaghcross.
Zo’n gigantisch parcours in zo’n ambiance, daar moeten 200 atleten op af komen.

Toch kwamen er nog 79 atleten naar vakantiecentrum Het Stoetenslagh.
Om 13.00 uur werden de aller kleinsten tot 5 jaar weggeschoten voor hun 500 meter, door Joepie de Kikker.
Bij de meisjes was het Britt Dankelman die als eerste van deze mooie atletiekdag over de finish kwam. Het goud bij de jongens was voor Sam Roozendaal.


Daarna kwam de al wat oudere jeugd voor hun 1 kilometer.
Marije Dankelman liet zien wat je kunt met lange benen, nml winnen. Ze finishte in een tijd van 3 min 55 sec. Dennis Tempelman was hier de snelste jongen zijn tijd: 4 min 12.

De 4 km cross was een prooi voor master Johan Hulzebos. Hij finishte in 16.12 minuten. Dochter Marije Hulzebos was veruit de sterkste dame in 18 56 minuten en stond samen met pa Johan op het hoogste schavot. De 2 snelle jongelingen, David van Zandberg en Roelof Rass, maken een snelle groei door en wisten prima met de zware elementen om te springen. David werd keurig 2de  in 17.20 minuten en Roelof finishte als 3de in 18. 20 minuten. 

Brigrit Landewe en Fred Sluys gaven deze middag een lesje crossen aan iedereen op de 10 km. Landewe ook al winnares van het eerste Crossfestival in Ommen is een liefhebber van uitdagende parcoursen als deze strandcross. Met 47.01 finishte ze sterk op dit super zware parcours. Fred Sluys dulde in de eerste rond nog wat gezelschap van plaatselijk favoriet Arend Ramaker en Richard Luchiers van loopgroep De Krim. Maar gaandeweg de eerste ronde wist  Sluys, lichtvoetig als hij is, goed gebruik te maken van zijn technische tred en verwees zijn naaste belagers snel naar de achterhoede. Sluys won de hoofdafstand met overmacht en finishte in 41.37 minuten. Landewe en Sluys geven maar weer eens aan dat de masters in veel regionale wedstrijden nog steeds de dienst uit maken. Landewe werd gevolgd door Gerda Ramaker en Geke Tempelman. Sluys werd op ruim een minuut gevolgd door de eerste senior Erwin Akkerman uit Staphorst in 42.45 minuten.

De organisatie: M & M run-events als ook Jan Veen, eigenaar vakantiecentrum het Stoetenslagh, hebben de intentie uitgesproken dat er volgend jaar zeker weer een vervolg komt.

 Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: