Verslag looptraining 160609

dinsdag 16 juni 2009

 

Tot m’n schrik werd mij gevraagd een verslag te schrijven van de looptraining van deze dinsdagavond.

Gelukkig was dat tijdens de warming-up zodat ik een tijdens de training de gebeurtenissen een beetje in de gaten kon houden. Wat mij opviel was dat er toch wel veel verhalen waren over zere spieren die waren ontstaan tijdens het bedwingen van de “Collendoornse berg” een week eerder.

Het was een heerlijke rustige zonnige avond niets leek er mis te kunnen gaan.

Op verzoek van Erik werd door Rene besloten na de loopscholing een interval training te doen deze keer.

Het ging gebeuren op een zonnig fietspad naast de voetbalvelden, geklaag over dat het daar zo warm is werd door Rene afgedaan met de opmerking “lekker genieten in de zon en je kunt nog gratis bruin worden ook” Frits ging als een speer van start maar moest al snel een tandje terug vanwege een pijnlijk rechterbeen.

Na de interval deden we en rustig duurloopje richting de Haandrik tot aan Dijk en weer terug.

Dit werd door velen wel prettig gevonden om wat bij te kletsen over de economische crisis, sport, huishoudelijke zaken en wvzttk. Tijdens al deze gezellige onder-onsjes had niemand in de gaten dat we Erik plotseling kwijt waren. Een grootscheepse zoekactie in de nabijgelegen sloot met lang gras leverde niets op. Eenmaal terug bij de parkeerplaats zat hij gelukkig rustig op ons te wachten. Oorzaak: ook last van een van de benen.

Maar er was nog een uitvaller: Mirjam was de hekkensluiter op de terugweg van Dijk, zij had last van de knie. Uit solidariteit met haar mochten we het laatste stukje wandelen i.p.v. dribbelen.

Een bezoek aan het Gramsberger bosje was eigenlijk ook nog de bedoeling van de trainert.

Maar vanwege de slijtageslag onder het deelnemersveld werd daar maar van afgezien.

Tijdens de cooling-down was er nog die man die commentaar had op ons met al onze onnatuurlijke bewegingen (“gewoon doorgaan hij kent ons toch niet”) Maar even later kreeg  hij spontaan het “hardloopshirt”van Rene aangeboden waarna hij morrend doorliep.

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan om met een voldaan gevoel een heerlijke douche te nemen. De training is voorbij.

J
an

 

 

    Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: