Snertloop sv Gramsbergen 2011 verslag

SNERTLOOP GRAMSBERGEN 2011


Andre Plette uit Oosterwolde wint overtuigend de Gramsberger Snertloop.
Arja Makkinga van loopgroep Gramsbergen wint de dames 6 km en Gerjan Woelders wordt  4de bij de mannen 6 km.

Parcours modderig, maar goed begaanbaar.


I.v.m. slechte ijzige parcoursdelen in het Gramsberger Bosje, heeft de organisatie van de jaarlijkse Snertloop in Gramsbergen vrijdag met man en macht een alternatief parcours uitgemeten en uitgezet. Dit omdat delen van het parcours toch nog onbegaanbaar bleken door gladde smeltende ijsplakken. Na de stevige dooiaanval van vrijdagnacht werd zaterdagochtend alsnog besloten het alternatieve parcours weer af te breken en weer om te gooien naar het bekende parcours van de vorige edities. `De dooi heeft flink huis gehouden en onder enige tijdsdruk hebben we het parcours alsnog weer omgebouwd. De deelnemers hebben hier helemaal geen weet van. Hoeft ook niet, maar als we iets doen, willen we het graag goed doen en dan mag het wat tijd en arbeid kosten` aldus de organiserende supportersvereniging die sinds enkele jaren geadviseerd en ondersteund wordt met de know-how van M&M Run Events.


Wedstrijd


Bij de 1 km wist plaatselijke favoriet Marleen van der Weide de eerste plaats te behalen. Bij de jongens was Kaj Mulder uit Hardenberg veruit de snelste. De 2 km was een prooi voor Marije Dankelman uit Arrien en bij de jongens ging Gramsbergenaar Stef Reinders met de grootste beker naar huis.


De 6 km gaf het grootste deelnemersveld. Ruud Weijers uit Coevorden was al eens winnaar van deze wedstrijd en prolongeerde zijn titel in een tijd van 22.24 minuten. De nog zeer jonge David van Zandwijk, lid van loopgroep De Krim kon lang bij Weijers blijven, maar moest uiteindelijk in de laatste ronde zijn meerdere erkennen, maar finishte in een zeer verdienstelijke 23.05. Hilbrand van der Belt wist in een verwoestende eindsprint zijn belager GerJan Woelders van loopgroep Gramsbergen een neuslengte voor te blijven om vervolgens als 3de te finishen. Het leverde veruit de mooiste finish van de dag op.

Arja Makkinga uit Lutten en atlete van de loopgroep Gramsbergen was veruit de snelste dame. De zussen Bulthuis uit Hardenberg finishten gezamenlijk als 2de en 3de dame.

Bij de 10 km was er maar 1 atleet die aanspraak maakte op de overwinning. Dat was net als vorige editie Andre Plette uit het Gelderse Oosterwolde. Vanaf de start duldde hij nog even Hardenberger Martijn van Goor in zijn kielzog, maar op het zware modderige traject door het Gramsberger Bosje, plaatste Plette 1x een versnelling en  was al snel duidelijk dat Plette het `goud` al in zijn binnenzak had. Op Plettes favoriete, zwaar en modderig, kwam Van Goor er niet meer aan te pas. Plette won overtuigend in 35.28. Van Goor kreeg nog met `good old` Albert Oldehin kel te maken. Het leverde een mooi gevecht op welke in de laatste 400 meter in het voordeel van de veteraan Oldehinkel werd beslist. Op gepaste afstand finishte Oldehinkel in 37.40 en Van Goor moest genoegen nemen met een 3de plaats.

Bij de dames was de in het Duitse Twist wonende superveterane Marleen Lubbers voor alle dames duidelijk een maat te groot. Met ruim 2 km voorsprong op de nr. 2 was Lubbers veruit de snelste in 41.14. Ineke Nawijn uit het naburig Hardenberg werd keurig 2de en Rhona Meijer 3de. Plaatselijk favoriet Esther Withaar liep lang in 2de positie maar moest door een blessure de wedstrijd staken.

Snelste sv Gramsbergen leden waren: 6 km - Rick Hamberg 24.56 en Anneke Bulthuis 32.34. 10 Km – Jan Timmer 48.09 en Antje van der Veen 56.43.


Na afloop werd er nog lang nagekletst in de koek en sopietent van de organiserende vereniging SV Gramsbergen.Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: